Map Graph

Triatló als Jocs Olímpics d'estiu de 2020 - Individual masculí

edició de la competició olímpica de triatló

El triatló masculí als Jocs Olímpics d'Estiu 2020 va tenir lloc al Odaiba Marine Park de Tòquio el 26 de juliol. La cursa va començar amb una sortida falsa, ja que un vaixell mediàtic va bloquejar l'entrada d’un terç del camp a l’aigua. Després de la represa, el camp va romandre molt a prop sortint de l'aigua. En el tram ciclista, un grup de deu persones es va separar durant les primeres voltes, però el grup perseguidor els va acabar al final de la cinquena volta per formar un grup líder de 37 triatletes. En l'última volta, Andrea Salvisberg es va trencar en solitari per dirigir-se 16 segons cap a la segona transició, però va ser atrapat per la resta del camp a la primera volta de la cursa. El grup líder va romandre junt fins al final de la tercera volta, quan Alex Yee, Kristian Blummenfelt i Hayden Wilde van avançar. A la milla final, Blummenfelt es va accelerar per allunyar-se dels altres dos per aconseguir la medalla d’or. Yee va acabar 11 segons després per aconseguir la plata, amb Wilde completant el podi nou segons més.